PSD este pregătit să discute un proiect serios de restructurare a Guvernului

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 24 07. 2012, 10:50
Vicepreședintele Partidului Social Democrat, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, că PSD este pregătit să discute un proiect serios de restructurare a Guvernului, nu doar o remaniere de formă.

Vicepreședintele Partidului Social Democrat, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, că PSD este pregătit să discute un proiect serios de restructurare a Guvernului, nu doar o remaniere de formă.

"Suntem gata să discutăm un proiect de restructurare a Guvernului pentru că Executivul este, pe de oparte, supraîncărcat, structurile sunt prea groaie, iar pe de altă parte, și-a dovedit în repetate rânduri ineficiența. Dar numai dintr-o prespectivă a unui management politic. Dacă se pune problema unui artificiu din partea premierului pentru a eluda dialogul natural și normal pe care trebuie să-l aibă cu președintele României, vă spun oficial că PSD nu va sprijini un astfel de demers", a precizat vicepreședintele social-democrat.

Liderul social-democrat și-a exprimat speranța ca premierul Călin Popescu Tăriceanu să aibă în vedere o restructurare de fond a Guvernului și nu doar să încerce prin remaniere să ocolească astfel criza politică pe care o are cu președintele Traian Băsescu și să intermedieze o nominalizare într-o funcție de ministru printr-un artificiu constituțional.

Un cotidian central a relatat, vineri, că premierul Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi propus lui Traian Băsescu, pentru ieșirea din criza creată în urma refuzului șefului statului de a accepta numirea Noricăi Nicolai la Ministerul Justiției, posibilitatea recurgerii la o restructurare guvernamentală, astfel încât Nicolai să fie nominalizată nu la Justiție, ci la un alt minister, eventual al Muncii, unde Păcuraru ar fi oricum amenințat de suspendare din cauza punerii sub urmărire penală.

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Puiu Hașotti, a dezmințit zvonurile că Guvernul pregătește o remaniere guvernamentală și a calificat drept "o diversiune" informațiile pe această temă. Liderul PNL a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că bănuiește că în spatele acestei intoxicări se află președintele Traian Băsescu sau consilierii săi.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro