Purtătorul de cuvânt al Președinției: Demisia lui Băsescu ar fi cea mai mare piedică pusă justiției, ar crea culoar lui Ponta

Publicat: 19 06. 2014, 23:09
Actualizat: 28 07. 2014, 16:49

„Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, a declarat că cel mai mare ajutor pe care președintele României, domnul Traian Băsescu, l-ar putea da prestigiului justiției românești ar fi să demisioneze din funcție. Pentru oricine a trăit în România ultimilor doi ani este evident că demisia domnului președinte Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiției românești”, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al președintelui României, remisă, joi, agenției MEDIAFAX.

Oprea menționează faptul că, astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai premierului Victor Ponta, „cel care, din înalta poziție publică în care se afla, i-a apărat public fără nicio ezitare pe toți colegii de partid care au fost chemați în fața justiției”.

Fratele șefului statului, Mircea Băsescu, a fost reținut, joi seară, de procurorii anticorupție, care îl acuză de trafic de influență. Scandalul a început miercuri seară, odată cu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea.

Înregistrările au provocat un scandal în mediul politic de la București. Premierul a cerut demisia șefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, că între nevoia de consolidare a justiției și reflexul firesc de a-și apăra fratele alege consolidarea justiției.

Premierul Victor Ponta a declarat că președintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra ideea independenței justiției în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, și al familiei lui Bercea Mondial. El a adăugat că poate fi luată în calcul și suspendarea lui Băsescu dacă s-a implicat în acest caz.