Putin a blocat o importantă publicație britanică. Difuzează „informaţii inexacte despre operaţiunea militară specială”

Publicat: 21 06. 2022, 16:58
Putin a blocat o importantă publicație britanică / Sursă Foto: Mediafax Foto

Puterea de la Moscova a restricționat accesul la publicația britanică The Telegraph în urma solicitării procurorului general, a anunţat marţi agenţia de presă rusă Tass, citând informaţii furnizate de agenţia de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzor, relatează Reuters.

Site-ul ziarului britanic The Telegraph nu mai poate fi accesat din Rusia după ce autorităţile de la Moscova au constatat că ziarul a difuzat „informaţii inexacte despre operaţiunea militară specială desfăşurată de Forţele Armate ruse pe teritoriul Ucrainei”, a precizat Tass.

În urma declanșării războiului, Rusia a reprimat acoperirea mediatică a conflictului, blocând site-uri ale instituţiilor mass-media străine despre care Moscova consideră că au răspândit informaţii false privind campania sa militară.

Moscova numeşte războiul din Ucraina o „operaţiune militară specială” menită să protejeze de persecuţie populaţia rusofonă din Ucraina.

Kievul şi aliaţii săi susţin însă că este vorba doar despre un pretext pentru ocuparea de teritorii, care a provocat moartea a mii de persoane şi a obligat milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele.