Rachetele lansate luni de Iran ar putea atinge Bucureștiul

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 28 02. 2012, 14:06
Rachetele Shahab-3 lansate luni de Iran, cu o rază de acțiune maximă estimată la 2.000 de kilometri și instalate pe lansatoare mobile, ar putea atinge Bucureștiul, informează blogul publicației Liberation.

Rachetele Shahab-3 lansate luni deIran, cu o rază de acțiune maximă estimată la2.000 de kilometri și instalate pe lansatoare mobile, arputea atinge Bucureștiul, informează blogul publicațieiLiberation.

În Europa, o rachetă de tipul Shahab-3, lansată din nord-vestulIranului, poate atinge partea orientală a Balcanilor, ce conținețări membre ale Uniunii Europene și/sau ale NATO, aliate aleFranței. Astfel, ar putea fi atinse capitale printre careBucureștiul, Sofia, Atena, Istanbul. Mai la nord, Kievul esteamenințat, ca și Moscova, la limita razei de acțiune arachetei.

În Orientul Mijlociu, ar putea fi atinse state arabe, în specialcapitala egipteană Cairo, Israel, Turcia și toată peninsulaarabică.

O rachetă Shabab trasă din extremitatea sudică a Iranului ar puteaatinge statul african Djibouti, precum și toate fostele republicisovietice din în Asia Centrală, Afganistanul și extremitatea devest a Chinei. În Asia de Sud, sunt amenințate Pakistanul șinord-vestul Indiei, inclusiv orașele New-Delhi și Bombay.

Mediafax