Radu Stroe vrea suspendarea carnetului pentru 3-4 ani pentru șoferii cu abateri grave

Publicat: 27 06. 2013, 16:12
Actualizat: 05 07. 2016, 19:38

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, consideră că actualul regim de amenzi și pedepse penale este „în bășcălie” și că șoferii cu abateri grave ar trebui să rămână fără permis pentru perioade mult mai mari, de 3-4 ani.

Ministrul a spus că proiectul de modificare a Codului Rutier, despre care gândul a scris că este supus dezbaterii publice, a fost amânat pentru luna septembrie, pentru a fi modificat cu sancțiuni chiar și mai aspre decât cele propuse.

„Ar trebui un regim sancționator foarte aspru, pentru că va trebui să determinăm conducătorul auto la disciplină, pentru că nouă ne lipsește disciplina în trafic, în conducere, în comportament. Educația și disciplina. În opinia mea, lucrurile acestea nu se realizează decât prin măsuri extrem de severe care trebuie să aducă forțament pe conștiința omului, ca să nu spun frică, pentru a nu mai trece pe roșu, pe zebră, pentru a nu mai circula cu viteză peste 50 km peste normă, nici măcar atât, evident, sub influența băuturior alcoolice, fără permis… „, a spus ministrul de Interne, la Realitatea TV.

În proiectul de modificare a Codului Rutier, aflat în lucru la MAI, vor fi introduse pedepse cu suspendarea carnetului pe o perioadă de până la 3-4 ani. În forma actuală a proiectului, s-a introdus o nouă clasă de amenzi, care pot ajunge și la un maximum de 7.500 de lei, pentru abaterile cele mai grave. Totodată, permisul auto ar urma să poată fi suspendat pe o perioadă de 4 luni, față de doar maximum 3 luni cum este în prezent, pentru abaterile grave.