Raed Arafat a inaugurat cel de-al 30-lea dispecerat integrat ISU/SMURD- Ambulață

Publicat: 18 07. 2013, 16:01
Actualizat: 03 10. 2015, 01:29

Raed Arafat, secretar de stat în acdrul ministerului Sănătății, împreună cu secretarul de stat în MAI, Cătălin Chiper, și colonelul Ion Burlui, inspectorul general al IGSU, au participat la inaugurarea dispeceratului integrat ISU/SMURD-Ambulanță.

Este cel de-al 30-lea dispecerat integrat pe care Ministerul Sănătății îl înființează împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale inspectoratelor pentru situații de urgență.

„Sistemul ne va ajuta la eficientizarea activității operaționale de intervenție în județul Dâmbovița și în împrejurimi. În acest fel, se va permite o coordonare mai bună a resurselor de interventie care aparțin Serviciului de Ambulanță Și SMURD,  cu restul intervenților pe care le desfășoară pompierii în situații de urgență, în special în cazul accidentelor colective”, a declarat secretarul de stat, dr. Raed Arafat.

Oficialul MS a mai adăugat că existența unui dispecerat într-o singură locație permite gestionarea eficientă a tuturor resurselor. Dispeceratul inaugurat astăzi a fost înființat și cu sprijinul STS-112.

În perioada următoare procesul de integrare a dispeceratelor Serviciilor de Ambulanță și SMURD va continua și în alte județe, printre care se numără Timișul și Argeșul.