Raed Arafat a răbufnit la adresa protestatarilor fără măști din Piața Victoriei: „Îi așteptăm la spital!”

Publicat: 12 07. 2020, 21:00

This browser does not support the video element.

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre protestele fără măști din Piața Victoriei și creșterea numărului cazurilor de coronavirus în România, într-o intervenție deosebit de dură.

Miza supremă este menținerea secțiilor de Terapie Intensivă în parametri normali, a declarat Arafat.

Raed Arafat ne dă și o veste bună

„Parametrul nostru este numărul total al cazurilor care vor produce cazuri de Terapie Intensivă. A apărut cifra asta, totuşi suntem bine, dacă nu ar fi crescut numărul cazurilor de Terapie Intensivă. Pot să vă spun că problema e că nu trebuie să creştem numărul cazurilor de Terapie Intensivă. În România nu putem vorbi de răspândire exponenţială, momentan nu avem. Sunt tari în care e răspândire exponenţială, la noi nu este cazul”, a spus specialistul la un post de televiziune, citat de bzi.ro.

Mesaj dur pentru protestatarii din Piața Victoriei, care nu poartă măști și nu respectă distanțarea socială

Raed Arafat are un mesaj dur pentru protestatarii din Piața Victoriei, care nu au măști și spun că românii nu sunt „o nație de sclavi”.

”Ii aşteptam la spital pe protestatari Dacă te duci la mitinguri fără măşti, nu există să nu se infecteze câteva persoane. Mai ales că sunt unii care au plecat din spitale şi din izolare. Este declaraţie cinică, dar asta e realitatea. Dacă nu respecţi regulile de protecţie, ajungi să te îmbolnăveşti. Eu niciodată nu am lucrat pentru imaginea mea, la acest moment, datoria îmi spune că trebuie să asigurăm toate măsurile de siguranţă publică şi să protejăm pe cei de lângă noi. Această categorie este în risc, sunt printre ei şi oameni în vârstă, care au comorbilitati. Când avem astfel de manifestări în mijlocul situaţiei, când sfidezi o chestie dovedită ştiinţific…” a răbufnit Arafat.

Alexandru Rafila: „Așa cum am ajuns rapid de la 400 la 700 de cazuri zilnice, la fel se poate ajunge și la numere mai mari!”

Medicul Alexandru Rafila, liderul Societății Române de Epidemiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a avertizat că, așa cum am explodat de la 400 la 700 de cazuri pe zi, vom ajunge la numere mai mari și că nu există explicație științifică pentru ideea conform căreia infectările vor scădea de la sine.