Protest în Piața Victoriei, fără măști și fără păstrarea distanței fizice / UPDATE: Jandarmeria a dat amenzi de 16.000 de lei participanților + Ce legături există între acțiune și propaganda rusă (VIDEO & GALERIE FOTO)

Publicat: 12/07/2020, 20:32
Actualizat: 12/07/2020, 21:51

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piața Victoriei din Capitală, în semn de protest față de măsurile anunțate de autorități pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

Protestatarii s-au strâns în Piața Victoriei, după ce manifestarea a fost promovată pe rețelele de socializare. Participanții nu poartă, în marea lor majoritate, măști de protecție și nici nu respectă măsurile de distanțare fizică instituite de autorități.

UPDATE ORA 21.45: Jandarmeria a anunțat că a dat amenzi de peste 16.000 de lei participanților de la protestul în Piața Victoriei. DETALII AICI!

Oamenii au venit în fața Palatului Victoriei cu steaguri, fluiere, vuzuzele și scandează mesaje precum „Jos Guvernul mincinos!”, „Libertate!”, „Demisia!”, „Hoții!”, „Jos nazismul!”, „Noi nu suntem o nație de sclavi!”, „Jos Guvernul trădător!”, „La pușcărie cu trădătorii!”.

UPDATE ORA 21.20: Potrivit G4media, iniţiatoarea acţiunii este Iosefina Pascal, o tânără promovată intens de Sputnik, oficiosul Kremlinului. De altfel, protestul este condus de propaganda rusă în frunte cu ”portavocile” Moscovei în România, Iulian Capsali, Dan Chitic – Sputnik, cărora li s-au alăturat avocatul Gheorghe Piperea, jurnalista pro-rusă Sorina Matei și foarte interesant, surprinzător chiar… generalul în rezervă SIE Silviu Predoiu!

Forțele de ordine prezente în fața Guvernului, care poartă măști de protecție, au delimitat cu garduri grupul de protestatatari.

Orban: „Se pun pe sine în pericol și se situează fățiș împotriva unor reglementări legale”

Premierul Ludovic Orban le-a recomandat ieri românilor să nu participe la protest, pentru a nu-și pune sănătătea în pericol.își pun sănătatea în pericol. Întrebat dacă protestatarii vor fi amendați, premierul a răspuns: „Sunt convins că Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile”.

„Eu îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri care, sincer, nu transmit nimic. Se pun pe sine în pericol și se situează fățiș împotriva unor reglementări legale: portul măștii este stabilit prin lege ca fiind obligatoriu în spații închise. Sigur că, dacă ies afară, nu poți să îi obligi să poarte mască. E o adevărată campanie care este derulată din foarte multe surse, o campanie care se vede că este organizată, finanțată și care e o campanie care este împotriva intereselor fundamentale ale cetățenilor români”, a declarat premierul, după participarea la ședința în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

În apelurile de pe Facebook, organizatorii manifestării anunțau că ies în Piața Victoriei, „în semn de protest împotriva blatului politic pentru instaurarea Dictaturii Sanitare”, după votul din Parlament, din prima cameră sesizată, asupra Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Acesta a fost adoptat, joi, de Camera Deputaților, cu 266 voturi pentru, 11 împotrivă, 8 abțineri, și se află în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului, după ce votul a fost amânat, în ședința de sâmbătă.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a evitat să dea un termen la care proiectul de lege al Guvernului să ajungă la vot în plenul Senatului, pe care l-a criticat, ca răspuns  la întrebările jurnaliștilor dintr-o conferință de presă susținută duminică.

Atitudinea liderului PSD a fost apreciată de unul dintre vorbitorii la microfon, avocata Diana Iovanovici Șoșoacă.

Mugur Mihăiescu, vedetă de televiziune și om de afaceri, s-a adresat participanților, făcând apel la decență.

La un moment dat, un bărbat în vârstă părea că are probleme de sănătate, era căzut pe asfalt, iar oamenii din jur, fără măști, l-au ajutat să se ridice, dar a refuzat ajutorul paramedicilor, veniți prompt în zonă și a dispărut în mulțime.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna