Raed Arafat, despre intervențiile de urgență în cazul coronavirusului: „Maşinile ISU şi SMURD vor asigura misiunile cu risc înalt”

Publicat: 28 02. 2020, 16:52
Actualizat: 28 02. 2020, 17:48
Raed Arafat, despre serul anti-COVID-19: „Vaccinul va preveni sechelele, forma gravă a bolii”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că nu se poate pune problema ca un echipaj de ambulanță să refuze o intervenție într-un caz de coronavirus, în condițiile în care se asigură protecția personalului. Afirmațiile lui Arafat vin în contextual în care un echipaj de ambulanţă din Gorj ar fi refuzat, zilele trecute, să transporte echipa de epidemiologi din cadrul DSP pentru recoltare de probe de la un pacient suspectat de coronavirus.

„Astăzi se va aproba şi în Comitetul naţional pentru situaţiile de urgenţă: serviciile de ambulanţă pentru transportul probelor şi pentru sprijinirea Direcţiilor de Sănătate Publică să poată să asigure ambulanţe de tip A în sprijinul lor. Aici nu este timp ca oricare persoană să vină şi să refuze sau să spună

Referindu-se la un cetăţean italian care a călătorit cu „pacientul zero în avion”, italianul de 71 de ani infectat cu coronavirus şi care a venit la Craiova, Raed Arafat a spus că primul nu este confirmat cu acest virus în urma testelor.