Raed Arafat: Implementarea sistemului AML, sub un milion de euro

Publicat: 06 08. 2019, 16:45

This browser does not support the video element.

Este fals total (sistemul AML costă 28 milioane de euro, n.r.) E o sumă avansată de colegii de la STS pe costurile de bază pentru a face acest lucru. Dar pot să-i spun cui a zis acest lucru, că este chiar sub un milion de euro și e vorba de servere”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show.

Întrebat de ce nu a fost implementat până în prezent, Arafat a răspuns: „Pentru că sistemul nu a existat până în 2016, pentru că standardizarea europeană a fost făcută în 2016, au început să-l implementeze țările europene. Nu suntem ultimii din Europa care nu-l avem. Sunt și alte țări”.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, spune că sistemul Advanced Mobile Location menit să localizeze rapid apelurile la 112 nu a fost implementat în România pentru a scuti companiile de telefonie de investiții și cere public ca ANCOM să explice situația.

Cumpănașu a spus și care este, din punctul lui de vedere, motivul: „ De ce? Pentru fiecare companie de telefonie însemna 28 de milioane de euro implementarea lui”.