Raed Arafat: În afara medicului rănit după ce a încercat să salveze pacienții, nimeni nu mai are nevoie să fie trimis în Belgia

Publicat: 15 11. 2020, 06:15
Raed Arafat: În afara medicului rănit după ce a încercat să salveze pacienții, nimeni nu mai are nevoie să fie trimis în Belgia. Sursa: MEDIAFAX FOTO

În timpul nopții de sâmbătă spre duminică, secretarul de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că nu există alți pacienți răniți în timpul incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț în afara medicului care era de gardă și care a încercat să salveze pacienții internați în secție.

Medicul se află în stare critică, suferind arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că medicul va fi transferat în Belgia.

„Nu avem alţi pacienţi care să necesite transfer în Belgia din cauza incendiului. Ce avem acum sunt pacienţii cu SARS-CoV-2, ca şi alţi pacienţi din ţară, care au fost transferaţi la Terapie Intensivă la Leţcani”, a declarat Raed Arafat la finalul ședinței de urgență a Ministerului de Interne pe acest subiect, citat de Agerpres.

Întrebat dacă mai există medici răniţi în incendiu, în afara celui care urmează să fie transferat în Belgia, Raed Arafat a răspuns că acela este singurul.

„Un singur medic este, cel care a fost adus aici. Există, dacă nu mă înşel, o asistentă medicală sau poate două care sunt cu arsuri, dar cu suprafaţă mică, care nu necesită transfer, la membrele inferioare. Ele vor fi îngrijite în condiţii bune acolo unde sunt”, a mai adăugat Raed Arafat.

Incendiu puternic la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiu.

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.