Raluca Prună nu comentează protestele din penitenciare: Lucrăm la asta

Publicat: 13 07. 2016, 12:50
Actualizat: 27 03. 2019, 13:19

This browser does not support the video element.

Întrebată cum ar putea fi oprite revoltele din închisori, Raluca Prună a spus: „Nu doresc să fac niciun fel de comentariu cu privire la situația din penitenciare. Lucrăm la asta și când vom avea ceva de comunicat util vom comunica”.

În mai multe penitenciare au avut loc, în ultimele zile, proteste ale deținuților nemulțumiți de condițiile pe care le au după gratii.

Zeci de persoane încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța au intrat în refuz de hrană în semn de protest față de condițiile din închisoare, iar rude ale unora dintre ei au protestat și la poarta închisorii în semn de solidaritate.

La Penitenciarul Botoșani situația a fost similară marți seara, când mai mulți deținuți au refuzat masa, iar alții au bătut în gratiile geamurilor în semn de protest. Și unii din deținuții Penitenciarului Iași au protestat, marți, o cameră de detenție fiind incendiată, iar mai mulți pușcăriași cazați în celula respectivă evacuați.

Un protest a avut loc luni seara și în Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad, unde circa zece deținuți au protestat nemulțumiți de ora de stingere.