Rămas bun, IURIE DARIE! Ducu Darie: „În ultimele clipe, eu și tata nu am mai comunicat prin vorbe, ci prin priviri”

Publicat: 12 11. 2012, 15:19
Actualizat: 29 07. 2014, 20:37

Actorul Iurie Darie a murit vineri seara, el urmând să fie înmormântat în cursul zilei de duminică. Fiul lui Iurie Darie, regizorul Ducu Darie, a declarat pentru Agerpres că tatăl său a fost „un suflet extraordinar”, care s-a luptat „până în ultima clipă” să trăiască. „Și-a dorit să trăiască până în ultima clipă, până la un moment dat, pentru că după aceea nu am mai comunicat prin vorbe, comunicam prin priviri”, a declarat Ducu Darie, regizor și directorul Teatrului Bulandra.

El a povestit că ultima dată când l-a văzut pe tatăl sau în viață a fost în urmă cu câteva zile și că amintirea cea mai placută pe care o are cu acesta este de când avea cinci ani, iar Darie senior îl învăța să deseneze.

„A fost extraordinar pentru mine că niciodată nu m-a obligat să gasesc un drum al meu, la fel încerc și eu să fac cu fiul meu. Nici nu m-a forțat și nici nu m-a certat”, și-a amintit Ducu Darie.

IURIE DARIE A MURIT

IURIE DARIE A MURIT. Cele mai importante ROLURI din cariera lui IURIE DARIE. VIDEO

IURIE DARIE A MURIT. Trupul neînsuflețit al lui Iurie Darie, depus sâmbătă la Teatrul de Comedie. Înmormântarea va avea loc duminică