Ramona Mănescu: Nu putem plăti an de an lucrări de dragare pe sectorul bulgăresc al Dunării

Publicat: 24 10. 2013, 16:42
Actualizat: 30 09. 2018, 12:16

România nu poate plăti an de an lucrările de dragare a șenalului navigabil pe sectorul bulgăresc al Dunării fără să primească din partea Bulgariei contravaloarea acestor lucrări, a declarat joi, la Galați, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul a spus că navigatorii se confruntă cu câteva probleme care afectează activitatea și fluxul de transport de mărfuri pe Dunăre, una dintre acestea fiind legată de lucrările de dragare pe sectorul bulgăresc al Dunării.

„Cel mai fierbinte subiect din vară a fost lipsa dragării anumitor porțiuni de pe Dunăre, care a făcut transportul foarte dificil. Am discutat acest subiect și săptămâna terecută cu Comisia Europeană și încercăm să rezolvăm acum problema. Statul român nu își poate permite ca an de an să suporte din buget cheltuielile pentru dragarea acelei porțiuni fără certitudinea de a recupera banii, așa cum s-a întâmplat în 2011 și 2012. Anul ăsta nu am primit avizul. Discutăm cu CE și încercăm să obținem un rezultat în acest sens”, a declarat Mănescu.

Ramona Mănescu a participat, joi, la Galați, la o conferință intitulată „Dunărea – Perspective de dezvoltare”, la care au avut avut loc dezbateri între transportatori fluviali, operatori portuari, reprezentanți ai instituțiilor și autorități de navigație portuară.