Rareș Bogdan, propus de liberali în funcția de șef al delegației eurodeputaților români ai PPE în Parlamentul European

Publicat: 28 05. 2019, 20:44

„Biroul Executiv a luat decizia de a-l desemna pe Rareș Bogdan, liderul grupului parlamentar al PNL și nu numai al PNL, ci și al celorlalte formațiuni PPE, care sunt membre PPE în România, liderul de grup Head of the delegation, cum este denumirea oficială. Am încredere în faptul că Rareș Bogdan se va bate pentru interesele României și că va conduce grupul parlamentar care reprezintă România în Partidul Popular European, pentru a servi interesele românilor”, a afirmat Ludovic Orban, marți, la Parlament.

La rândul său, Rareș Bogdan a declarat că este încântat de nominalizare, precizând că va reprezenta practic 14 eurodeputați români.

„Sunt extrem de încântat că am primit această poziție cheie. Practic, voi reprezenta 14 europarlamentari dar, în realitate voi reprezenta România și interesele României în Parlamentul European, în cadrul grupului Partidului Popular European care numără la această oră 185 parlamentari fiind cel mai mare grup din Parlamentul European, în continuare”, a spus Rareș Bogdan.

Din PPE mai fac parte și UDMR și PMP.

BEC a anunțat, marți, rezultatele parțiale centralizate după numărarea a aproximativ 96 % dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, iar cifrele sunt: PNL- 26,89%, PSD-22,89 %, USR-PLUS-21,78%.