”Războiul” Băsescu-Ponta a ajuns la un alt nivel: ”Ce zici, Victoraș, ai vrea să ai și tu Memorial?”

Publicat: 05 08. 2016, 12:19
Actualizat: 05 08. 2016, 15:00

Totul a pornit după ce partidul lui Traian Băsescu, PMP, s-a arătat împotriva inițiativei primarului Bucureștiului, PSD-ista Gabriela Firea, de a denumi o piață din București în memoria lui Radu Beligan.

”Felicitări Gabrielei Firea și tuturor consilierilor generali care au decis ca Marele Radu Beligan să aibă un loc ce îi poarta numele în București! Atitudinile și abordările fasciste și securiste care sunt atât de prezente în viața publică din România anului 2016 (și în baza cărora toți pigmeii îl „înfierau” cu mânie proletară pe Maestrul Beligan) nu au avut succes de această dată! PS – când o să facem un Memorial al Crimelor Securității și Stalinismului (plus Băsismului) în România putem avea acolo și încăperi cu numele „Monica Macovei” și „Raluca Prună”! Merită tovarășele să nu le uitam ca să nu repetăm ororile acestora!”, a scris Ponta pe Facebook.

Replica lui Traian Băsescu nu s-a lăsat mult timp așteptată, venind pe aceeași rețea de socializare: ”Victoraș… Înțeleg că, încălzit de atmosfera voiculesciană de la Antena 3, în specifica-i inocență, Victor Viorel Ponta a propus să se ridice un Memorial al Crimelor Băsismului. Mă rog, fiecare cu propunerile lui. Și totuși, Victoraș, n-ai vrea tu ca în primă urgență să ridicăm un Memorial al Plagiatorului? Că sunteți mulți, drăguțule, și ați reușit să răspândiți duhoarea voastră, a doctorilor plagiatori și peste învățământ, și peste politicieni, și peste parchete, și peste poliție, și peste SRI etc, etc. Ce zici, Victoraș, ai vrea să ai și tu Memorial?”.