Reacția ambasadei SUA după VANDALIZAREA cimitirului evreiesc din Huși

Publicat: 05 04. 2019, 19:43
Actualizat: 12 04. 2019, 12:46

„Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huși. Distrugerea a zeci de morminte evreiești este nu doar un atac împotriva comunității evreiești, ci și un atac împotriva diversității întregii societăți românești. Suntem alături de familiile de evrei în cazul cărora mormintele celor dragi au fost profanate. Solicităm aducerea în fața justiției a celor responsabili de acest atac”, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Și președintele Klaus Iohannis a condamnat acțiunile și manifestările antisemite care incită la ură și violență împotriva evreilor și a cerut vineri autorităților competente să-i identifice și sancționeze pe cei care comit astfel de fapte.

Peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huși, județul Vaslui, au fost vandalizate, reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic solicitând autorităților române să ia toate măsurile pentru a-i pedepsi pe cei vinovați.