Reacția Comisiei Europene după adoptarea modificărilor la codurile penale: Vom analiza înainte de a lua o decizie asupra viitorilor pași

Publicat: 24 04. 2019, 20:08

„Suntem la curent cu votul asupra versiunii revizuite a Codurilor penale desfășurat astăzi în Parlamentul României. Vom analiza cu atenție măsurile adoptate înainte de a lua o decizie asupra viitorilor pași. Înțelegem că măsurile nu au fost încă promulgate și nu au intrat în vigoare”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

„Vreau să vă amintesc că reprezentanții Comisiei Europene au fost foarte clari în poziția referitoare la situația statului de drept în România. România trebuie să relanseze urgent procesul de reforme. Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acționeze rapid și să utilizeze toate mijloacele de care dispune”, mai precizează sursa citată.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal și a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproșat că nu inițiază OUG pentru aceste modificări.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că proiectul a fost votat fără a se modifica o virgulă după ce a trecut de Curtea Constituțională.