Reacția incredibilă a unei femei din Suceava, după ce fetița ei a căzut într-o oală cu apă clocotită

Publicat: 05 02. 2018, 10:18

Polițiștii din Suceava au deschis un dosar penal pe numele unei femei din comuna Voitinel, județul Suceava, mama unei unei fetițe de doi ani, pentru vătămare corporală din culpă și rele tratamente aplicate minorului, după ce femeia a refuzat să-și ducă la spital fetița care a căzut într-o oală cu apă clocotită și a suferit arsuri pe 25% din suprafața corporală.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Suceava, femeia este cercetată după ce și-a ținut mai multe zile fetița acasă, deși copila a suferit arsuri pe 25% din suprafața corporală, după ce a căzut într-o oală cu apă clocotită.

„Se efectuează cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă și pentru rele tratamente aplicate minorului. În paralel și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a declanșat o anchetă, noi așteptăm rezultatele acestei anchete pentru stabili dacă este vorba de rele tratamente aplicate minorului și de aici vom continua noi cercetările penale. Din informațiile pe care le avem, este vorba de o familie cu mai mulți frați, una dintre fetițe a căzut într-o oală cu apă clocotită, iar mama refuzat să o ducă la spital pentru tratament, fiind ținută acasă două-trei zile până când un vecin s-a autosesizat și a solicitat autoritățile”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, comisarul Ionuț Epureanu.

Incidentul avut loc săptămâna trecută, când fetița nesupravegheată de adulți a căzut într-o oală cu apă fierbinte aflată pe sobă, iar frații mai mari au scos-o de acolo.

Mama, de teama repercusiunilor, a preferat să o trateze la domiciliu.

Copila a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuți cu arsuri de gradul III pe 25% din suprafața corporală, fiind transferată la Spitalul Județean Suceava pentru tratament de specialitate.