Reacția ISJ Prahova, după ce olimpicii au avut de redactat un denunț, la unul din subiecte

Publicat: 27 02. 2017, 14:08
Actualizat: 27 02. 2017, 22:14

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Prahova, Aurel Graur, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că luni dimineață a fost întrunită comisia responsabilă de organizarea Olimpiadei de Limba și Literatura Română, faza județeană.

„S-a întrunit această comisie. S-a discutat despre oportunitatea alegerii subiectelor și modalitatea în care au fost alese. Nu este un subiect făcut în Prahova”, a spus Graur.

„ISJ Prahova își însușește punctul de vedere al Ministerului Educației și consideră că formularea subiectului a fost inadecvată. De acum încolo, s-a solicitat cadrelor didactice ca subiectele de la diferitele tipuri de evaluare să fie adaptate la specificul vârstei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova

Inspectoratul Școlar Prahova începuse verificări după ce unul dintre subiectele date la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română a fost redactarea unui „denunț”.

Subiectul redactării unui denunț a fost postat pe pagina sa de socializare de către unul dintre profesorii evalutori de la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, desfășurată sâmbătă în Prahova.

„Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul

Potrivit cadrului didactic, denunțul valora 30 de puncte, iar întreaga lucrare 120 de puncte.

„Înțeleg că DNA Ploiești are foarte mult de lucru (își face de lucru), dar a transfera denunțul în curriculumul școlar, fie și în forma asta, a subiectelor de olimpiadă, întrece limitele bunului simț. Dar spune foarte mult despre lumea de azi, a denunțului. Olimpiadele denunțului”, adăuga profesorul.

Potrivit Inspectoratului Școlar Prahova, subiectele nu au fost făcute de Ministerul Educației.

„Colegii mei au avut de ales: fie fac la nivel de județ, fie se asociază cu mai multe județe și fac un subiect unic. Au ales a doua variantă. Știu sigur de Cluj și Bistrița că au mai fost în această asociere. Fiecare a făcut partea lui din subiecte. Acum nu știu cine a făcut acest subiect”, declara, corespondentului MEDIAFAX, Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJ Prahova