Reacția lui Cioloș după ce zeci de mii de oameni au ieșit în stradă: „Nu au fost aduși cu autocarele. Au fost aduși de idealuri”

Publicat: 23 01. 2017, 07:37
Actualizat: 26 03. 2019, 03:49

”Oamenii care au ieșit în stradă în această seară nu au fost aduși cu autocarele, nu au fost cumpărați cu promisiuni și iluzii. Există mijloace de transport mult mai încăpătoare și resorturi mult mai puternice. Se numesc idealuri. Sunt individuale, dar se trezesc colectiv”, a scris Cioloș pe Facebook.

Peste 15.000 de oameni au protestat în fața Guvernului și în fața sediilor PSD și ALDE. Oamenii s-au strâns la ora 17.00 la Piața Universității, unde, timp de câteva minute, a fost prezent și șeful statului, Klaus Iohannis. ”O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația, să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația ca zeci, sute de politicieni certați cu legea să se găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii sunt, pe bună dreptate, indignați”, a spus Iohannis.

Protestele au început în țară după ce Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică două ordonanțe de urgență, una privind grațierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

”M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”, a scris Dragnea pe Facebook duminică seara.