Reacția lui Cristian Tudor Popescu în scandalul momentului: „Dacă mă nimeream la Băile Tușnad, i-aș fi zis așa lui Viktor Orban”

Publicat: 01 08. 2022, 22:02
Sursă Foto - Facebook

Cristian Tudor Popescu a comentat declarațiile despre amestecarea raselor, făcute recent, de premierul Viktor Orban, la Băile Tușnad.

CTP susține că la un moment dat a comandat în engleză o bere cu nume românesc unei persoane din Bangladesh: „Recunosc că nu l-am întrebat răstit ce caută în țara mea, sau, dacă tot a venit, de ce, cu mâinile lui ciocolatii, nu mătură străzile, în loc să servească mâncare românilor.”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

„Dacă eram, și mă nimeream la Băile Tușnad, i-aș fi zis așa lui V. Orban: ”Aveți dreptate, excelență, ungurii nu sunt rasă mixtă, sunt rasă pură. Neamestecată. Neamestecată cu europeni, căci spița lui Attila e pur neeuropeană, venită în Europa din stepele Asiei, nu sunt de pe aici. Cum suntem noi, românii. Care trebuie să avem grijă să nu ne mixăm cu ungurii neeuropeni, că n-o să mai fim națiune’”, a scris gazetarul.

Discursul lui Viktor Orban a stârnit discuții

Viktor Orban a criticat Occidentul pentru reacția la războiul din Ucraina, dar și pentru modul în care a gestionat fenomenul migrației sau problema drepturilor minorităților sexuale.

„Maghiarii nu sunt o rasă amestecată și nu vrem să devenim una”, a fost una dintre declarațiile controversate făcute de Viktor Orban în discursul susținut la Tușnad, în fața a mii de oameni, la cea de-a 31-a ediției a evenimentului intitulat Tusvanyos.