Reacția plină de tristețe a lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai, acuzat că a vrut să intre cu forța în reședința regală

Publicat: 08 11. 2017, 17:38
Actualizat: 09 11. 2017, 09:18

„Mă întristează profund și nu înțeleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a mă impiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul n aceste momente dificile pentru ca așa se cuvine și așa este creștinește”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Medforth-Mills.

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, este acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forțat ușa de la reședința din Elveția a Majestății Sale, anunță Casa Regală printr-un comunicat de presă.

„În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri”, transmite Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Casa Regală a înaintat o plângere la poliția elvețiană.

Incidentul a avut loc în condițiile în care, luni, Casa Regală a României a anunțat că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutățit și că Principesa Margareta și Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgență în Elveția.

Nicolae, în vârstă de 32 de ani, a primit titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acțiuni, ecologiste și caritabile.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunțat, pe 11 august 2015 că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana României.