Reacția PNL după abrogarea ordonanței 13

Publicat: 05 02. 2017, 18:17
Actualizat: 04 04. 2019, 21:32

”Este o situație de emoție socială și ea trebuie tratată democratic și cu rațiune. Faptul că Guvernul a abrogat ordonanța înseamna că a recunoscut că a greșit. Acest lucru este foarte clar. Însă, mutarea atenției de la Guvern la Parlament, unde PSD-ALDE au majoritate, nu rezolvă problema de fond”, a spus Raluca Turcan.

Ea a susținut că ”emoția” din stradă poate fi temperată doar dacă Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu dau garanții că au înțeles mesajul străzii.

”Pentru ca această emoție să fie temperată, este nevoie de garanții din partea domnilor Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu, că au înțeles mesajul străzii, că nu vor adopta măsuri pentru salvarea protejaților politici și că nu vor întreprinde măsuri care să slăbească actțunea Justiției. Oamenii așteaptă garanții ca astfel de derapaje (…) nu se vor mai repeta”, a subliniat Turcan.

Ea a explicat că, în fața aroganței coaliției PSD-ALDE, PNL consideră că trebuie folosite mijloace democratice și instituționale precum: ”moțiunea de cenzură și căderea Guvernului; dezbatere reală în Parlament și punere în acord a celor două Coduri cu deciziile CCR”.

Liderul interimat al PNL a atras atenția că partidul ”nu vrea să valorifice politic protestele de stradă”.

”Vrem să avem un comportament onest, transparent și predictibil, exercitat cu bună-credință. PNL este un apărător al drepturilor omului, al respectului față de lege, al egalității în fața legii”, a concluzionat Turcan

Ea a mai adăugat că ar fi regretabil ca Guvernul să nu învețe nimic și PNL să nu înțeleagă mesajul străzii.

”Între cei care au ieșit în stradă sunt mulți oameni care în trecut au votat PNL, dar care în ultimii ani s-au îndepărtat de PNL din cauza limbajului dublu și al standardelor duble aplicate în multe situații”, a menționat Turcan.

Ordonanța de urgență de abrogare a OUG 13/2007 privind modificarea Codurilor penale a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial.