Reacția TVR după ce Adrian Sobaru a intrat cu mașina în bariera de acces a Guvernului

Publicat: 24 09. 2014, 19:09

Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanții TVR.

„La fel ca și ceilalți angajați ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fracționat și, conform programării, era în timpul liber”, au mai spus reprezentanții TVR.

Până la momentul difuzării acestei știri, TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl privește pe Adrian Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

Adrian Sobaru a intrat miercuri cu mașina într-una din barierele de la intrarea în Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu mașina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câțiva zeci de metri.

Adrian Sobaru le-a strigat jandarmilor care l-au reținut: „Vă place cum arată țara asta?”, după cum au relatat martorii incidentului.

Sobaru a fost imobilizat de jandarmi și dus la Secția 1 pentru a fi audiat, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliție.

La ședința Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: „Boc, ați luat drepturile copiilor”.

Sobaru a căzut atunci de la o distanță de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a și rupt. El purta un tricou pe care scria „Ne-ați ciuruit/ Ne-ați ucis viitorul copiilor noștri/ Ne puteți lua viața și banii, dar nu și LIBERTATEA”.