REACȚIE. Catedrala Sf. Iosif, decizie după anunțul privind suspendarea evenimentelor religioase

Publicat: 17 03. 2020, 23:53
Actualizat: 07 04. 2021, 03:19
Catedrala Sf Iosif / Sursa: Facebook

Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif a anunțat marți seara, că va respecta deciziile anunțate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, decizii care vizează și evenimentele religioase

„Respectând deciziile luate de autorităţile civile, în următoarea perioadă, Sfintele Liturghii de la Catedrala Sf. Iosif se vor celebra în aer liber, în curtea Catedralei, cu un număr maxim de 100 de persoane”, a transmis, printr-o postare pe Facebook, Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif.

Potrivit anunțului, Catedrala Sf. Iosif rămâne deschisă pentru credincioşi, pe durata zilei, iar Sfintele Liturghii vor putea fi urmărite în continuare online pe www.catedralaonline.ro / Canalul de YouTube „Angelus ARCB”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat o serie de decizii propuse Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), printre care suspendarea servirii clienților în restaurante sau cafenele și interzicerea organizării de evenimente cu peste 100 de persoane, în aer liber.

Printre deciziile anunțate se numără și suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear, de îngrire persoală, realizate în spații închise.