REACȚIE. Prima reacție a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, după ce Liviu Dragnea a anunțat dezvăluiri din închisoare

Publicat: 25 06. 2020, 19:53
Actualizat: 06 04. 2021, 20:29
REACȚIE. Prima reacție a Administrației Penitenciarelor din România, după ce Liviu Dragnea a anunțat dezvăluiri din închisoare. FOTO: MEDIAFAX

Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează, după ce Realitatea Plus a anunţat un interviu din închisoare cu Liviu Dragnea, că din 16 martie, de când a fost instituită starea de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19, nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. 

Anca Alexandrescu, cea care a realizat interviul, a declarat la Realitatea Plus că joi dimineață i s-a aprobat interviul, înregistrat pe Skype.

„Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, desi sunt multi jurnalisti care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am incercat toate variantele, am solicitat la Administratia Penitenciarelor si abia ieri a fost aprobata cererea mea, astăzi dimineata am înregistrat pe Skype si urmeaza, la ora 18.00, să difuzam interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a afirmat Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS.

Reacția ANP, înainte de difuzarea interviului

„Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor informații privind intermedierea unor comunicări între reprezentanți mass-media și persoane private de libertate, precizăm: Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, și până la momentul prezentei, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online). În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și, implicit, pentru protejarea vieții, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menține rezoluția amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacțiunii cu terți din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic”, a declarat ANP, într-o comunicat de presă.

Liviu Dragnea a acordat, joi, primul interviu de când a fost închis, pentru 3 ani și 6 luni, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul lider PSD a intrat în dialog din spatele gratiilor cu fosta lui colaboratoare Anca Alexandrescu, în prezent realizatoare la Realitatea Plus.