REACȚIE. Tismăneanu își cere scuze pentru mesajul rasist: A fost jignitor. Ar fi trebuit să îmi dau seama că nu e amuzant

Publicat: 12 04. 2020, 07:57
Actualizat: 12 04. 2020, 07:57
Tismăneanu își cere scuze pentru mesajul rasist: A fost jignitor. Ar fi trebuit să îmi dau seama că nu e amuzant / Sursă FOTO: Vladimir Tismăneanu - Facebook

Vladimir Tismăneanu, cunoscutul politolog, a fost chemat la raport de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru un mesaj distribuit pe Facebook, însă, în cursul zilei de sâmbătă, 11 aprilie, acesta și-a cerut scuze pentru fotografia postată susținând că „ar fi trebuit să cercetez mai atent şi să-mi dau seama că nu era amuzant”.

Mesajul de scuze după meme-ul rasist

„După ore de reflecție, aş dori să-mi cer scuze pentru meme-ul rasist, nepotrivit şi, cel mai important, jignitor pe care l-am postat ieri. Deşi în acel moment nu m-am gândit profund la implicaţiile rasiste, ar fi trebuit s-o fac. Imediat ce mi-am dat seama, l-am şters (în câteva minute). Nu este o scuză că nu trăiesc în România, ar fi trebuit să cercetez mai atent şi să-mi dau seama că nu era amuzant, mai ales înainte de a-l distribui pe o platformă publică.

Nu există nicio scuză. Voi proceda mai bine în viitor, voi învăţa din asta. Ştiu că s-ar putea ca unii să nu accepte aceste scuze sau să nu creadă ce spun şi e dreptul lor. Ştiu că nu există cuvinte magice pentru a repara durerea pe care am provocat-o”, scrie Vladimir Tismăneanu pe pagina de Facebook, mesajul fiind postat în limba engleză.

De la ce a pornit tot scandalul

Vladimir Tismăneanu a distribuit o fotografie primită de la scriitoarea Denisa Comănescu, în care apar câteva ciori pe un gard. Poza este însoțită de mesajul „Aeroportul Ţăndărei. Toate zborurile sunt anulate”.

Citeste continuarea aici.