Record de medalii de aur pentru România, la Balcaniada de Matematică

Publicat: 01 07. 2013, 21:30
Actualizat: 21 10. 2014, 21:31

Elevii români au câștigat 4 medalii de aur și două de argint la Balcaniada de Matematică care s-a defășurat anul acesta în Cipru în perioada 25 iunie-2 iulie. Elevii care au obținut următoarele medalii sunt:  Aur: Marius Bocanu( din Pitești), Andrei Bud(din Negrești Oaș), Simona Diaconu (București- Liceul Intrenațional de Informatică ), Omer Cerrahoglu (Colegiul Național Vasile Lucaciu, Baia Mare); Argint: Ștefan Spătaru(Alexandria), Paul Musca ( originar din Iași, elev la Liceul internațional de informatică din București).

Potrivit unui comunicat al Societății Române de Matematică, în clasamentul neoficial pe medalii România este pe primul loc, la mare distanță,  de celelalte țări participante.

Delegația României a fost însoțită de conf. univ. Cătălin Gheorghe de la Universitatea București și profesorul Marius Mainea de la Colegiul  „Vladimir Streinu” din Găiești. Delegația se întoarece miercuri 3 iulie în țară.

La Balcaniada de Matematică au participat 11 țări din Balcani și 8 țări invitate, printre care Italia și Marea Britanie.