Recruta tinere pe internet și le exploata sexual în Austria. Polițiștii au găsit în casa lui o adevărată avere

Publicat: 03 02. 2015, 12:43

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Poliția Județeană Bihor, bărbatul, din municipiul Brăila, ar fi recrutat pe internet, în perioada 2012-2014, șase tinere pe care, ulterior, „prin inducere în eroare, dar și prin constrângere fizică și psihică”, le-a determinat să practice prostituția la Viena.

„Tinerele recrutate erau cazate în locații închiriate de suspect și instruite cu privire la tarifele practicate, banii astfel obținuți fiind încasați integral de suspect”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Conform acesteia, prin rechizitoriul încheiat în 14 ianuarie de către procurorii DIICOT s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a bărbatului, acuzat de trafic de persoane prin obligarea la practicarea prostituției și proxenetism în formă continuată.

Totodată, procurorii au confiscat 377.000 de euro, bani cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost dobândiți în mod ilicit de către suspect din comiterea infracțiunilor. De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism de lux cumpărat de bărbat tot din banii obținuți.