Rectorul Universității „Ovidius”, suspendat din funcție pe durata anchetei penale

Publicat: 01 08. 2013, 20:40
Actualizat: 23 02. 2019, 17:01
Rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, Dănuț-Tiberius Epure, cercetat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcție pe durata anchetei penale, a anunțat, joi, Ministerul Educației Naționale (MEN).

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț-Tiberius Epure, cercetat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcție pe durata anchetei penale, a anunțat, joi, Ministerul Educației Naționale (MEN).

De asemenea, Ministerul Educației Naționale a emis și un ordin de ministru privind revocarea lui Dănuț-Tiberius Epure din poziția de membru cu funcția de vicepreședinte al Comisiei de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, comisie de specialitate a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Gabriela Stanciu, prorector la Universitatea „Ovidius” din Constanța, a preluat, joi, atribuțiile rectorului Tiberius-Dănuț Epure, arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzația de luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatul Universității „Ovidius” din Constanța s-a întrunit, joi, în ședință extraordinară, unde s-a decis ca Gabriela Stanciu, prorector Educație și formare continuă, să preia atribuțiile de ordonator de credite, în locul rectorului Tiberius-Dănuț Epure, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA în care este acuzat de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită.

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate miercuri de Tribunalul București, prin care a fost admisă propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Hotărârea Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț Tiberius Epure, a fost reținut, marți, de procurorii DNA, pentru comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenți la Facultatea de Farmacie din cadrul instituției.

Potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, rectorul Universității „Ovidius” a primit de la o persoană, în cursul lunii august a anului trecut, 1.000 de euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetățenilor străini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât și prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziția unor candidați la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinși în iulie, Epure a primit 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidați subiectele și rezolvările acestora la disciplinele biologie și chimie.

Potrivit anchetatorilor, la pretinderea și primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universității „Ovidius” a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relația cu persoana care a dat suma de bani. Stere Tala este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.