REFERENDUM pentru JUSTIȚIE, după revocarea lui Kovesi. Liderul unui partid spune că nu mai este vorba „de bine sau de rău”

Publicat: 09 07. 2018, 11:23
Actualizat: 26 03. 2019, 02:58

„Din păcate nu mai este vorba de bine sau de rău. Președintele a respectat cadrul constituțional așa cum îl avem și a respectat decizia CCR. Lucrurile sunt mult mai grave însă. Din perspectiva noastră, pentru că în acest moment e nevoie de mult mai mult, poziționarea asta de implicare destul de limitată și de lăsare a PSD-ului sa facă tot ce se poate face cu țara s-a dovedit falimentară. Avem de un an și jumătate cetățeni în stradă și în acest moment este nevoie de referendumul pe justiție”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Barna.

În opinia sa, decizia președintelui Iohannis nu a fost luată ca urmare a amenințărilor cu suspendarea.

„Sunt convins că președintele a avut considerentele sale în decizia pe care a luat-o. Nu cred că a fost o chestiune de frică. Cred că a fost mai degrabă o chestiune de oportunitate politică”, a adăugat președintele USR.

Președintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunțul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.