„Regele asfaltului” Dorin Umbrărescu, cercetat penal

Publicat: 26 02. 2013, 13:16
Actualizat: 03 07. 2013, 15:46

Polițiștii băcăuani au întocmit dosar penal, joi, pe numele omului de afaceri Dorin Umbrărescu, după ce a fost prins în ilegalitate pe aeroportul din Bacău cu 15 cartușe de vânătoare în bagajul de mână cu care încerca să urce într-un avion, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, cele 15 gloanțe de vânătoare au fost descoperite asupra omului de afaceri Dorin Umbrărescu în momentul îmbarcării acestuia în cursa aeriană internă Bacău – Oradea.

Oprit de către autoritățile din aeroport, Umbrărescu a fost condus la Postul de Poliție Transporturi Aeriene Bacău, unde i s-a întocmit dosar penal pentru deținere ilegală de muniție.

„Bărbatul de 51 de ani a declarat în fața polițiștilor că este deținător legal de armă de vânătoare, iar muniția a fost uitată în bagajul de mână cu care călătorea. Cartușele au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a declarat, joi, pentru corespondentul Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

Omul de afaceri băcăuan intenționa să ajungă cu avionul la Oradea pentru a participa, cel mai probabil, la o partidă de vânătoare.