Regizorul rus Nikita Mihalkov, internat în stare gravă la Moscova

Publicat: 05 01. 2023, 22:36
Sursă Foto - NewsMaker.ro

Un important regizor de film, Nikita Mihalkov, a fost internat în stare gravă, joi 5 ianuarie, din cauza consecințelor infectării cu coronavirus.

Nikita Mihalkov a fost internat inițial în spitalul clinic nr. 67, una dintre cele mai importante clinici multidisciplinare din Moscova, din cauza unei deteriorări puternice a stării de sănătate.

Apoi, echipa de resuscitare l-a transferat pe regizor într-o altă unitate medicală.

Mihalkov a fost diagnosticat cu pneumonie cauzată de infecția cu COVID-19.

Regizorul rus, în vârstă de 77 de ani, un apropiat al lui Vladimir Putin, s-a pronunțat în repetate rânduri în favoarea agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Mihalkov a fost inculs pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene

Totodată, găzduiește emisiunea „Besogon” la televiziunea rusă, unde sunt răspândite falsuri despre situația din Ucraina.

În decembrie 2022, Mihalkov a fost inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

Astfel încât, a pierdut accesul la bunurile sale din străinătate și posibilitatea de a-și vizita reședința din Spania.

„Am fost sancționat pentru faptul că în țara mea, în casa mea, timp de zece ani am vorbit consecvent despre nazismul teribil care reînvie în Ucraina. Este pur și simplu bestial”, a comentat Mihalkov despre sancțiunile europene care l-au afectat.

În august 2022, Nikita Mihalkov s-a pronunțat împotriva predării disciplinelor în limba ucraineană în școlile din Donbassul ocupat. Potrivit acestuia, pronunția și transcrierea în limba ucraineană este o „formulare a urii față de Rusia”.

De asemenea, în septembrie 2022, Mihalkov l-a dat în judecată pe realizatorul de filme documentare, Vitali Mansky pentru un interviu în care a vorbit despre corupție în timpul Festivalului Internațional de Film de la Moscova, al cărui președinte este Mihalkov, potrivit Evz.ro.