Relansarea economiei germane nu mai este chiar o certitudine

Publicat: 16 02. 2012, 10:09
Actualizat: 16 02. 2012, 15:58
Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei nu a crescut în ultimul trimestru al anului trecut față de trimestrul al treilea și a scăzut cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului anterior, ridicând semne de întrebare legate de relansarea celei mai mari economii europene.

Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei nu a crescut în ultimultrimestru al anului trecut față de trimestrul al treilea și ascăzut cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului anterior, ridicândsemne de întrebare legate de relansarea celei mai mari economiieuropene.
Analiștii estimau în medie o creștere economică de 0,2% pentrutrimestrul al patrulea și o contracție anuală de 2,2%.

Evoluția în stagnare a PIB-ului din ultimul trimestru survineunei creșteri de 0,7% în trimestrul al treilea și reflectă nivelulslab al investițiilor și consumului, care au anulat efectul pozitival creșterii exporturilor.

„Cifrele pentru trimestrul al patrulea sunt dezamăgitoare, darnu anunță sfârșitul perioadei de relansare economică”, a declarateconomistul Commerzbank Simon Junker.

Economia Germaniei, dependentă în mare măsură de comerțulextern, a fost afectată sever anul trecut de criza mondială și s-acontractat cu 5%, înregistrând astfel cea mai severă recesiune dela sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citește mai mule despre problemele economieigermane pe www.mediafax.ro