Remus Tudor, primul „viețaș” de după 1990 și eliberat după 20 de ani, se întoarce după gratii

Publicat: 22 01. 2020, 19:00

This browser does not support the video element.

Potrivit surselor judicare, o minoră de 17 ani a sesizat Biroul Agresuni Sexuale, în septembrie 2019, reclamând că un bărbat, în vârstă de 53 de ani, pe care l-a cunoscut în vara anului trecut a constrâns-o să întrețină relații sexuale, amenințănd-o că, dacă nu se conformează, va divulga informații reale sau imaginare compromițătoare pentru ea.

În urma cercetărlor, polițiștii au identificat bărbatul și n urma probatoriului a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul ar fi constrâns în mod repetat persoana vătămată, sub amenințarea că va transmite mai multor persoane, precum și familiei, fotografii în cae se afla în ipostaze intime.

Remus Tudor a fost arestat în aprilie 1990 pentru crimă, după ce și-a ucis o colegă de serviciu, cu cuțitul. Tudor a devenit primul român condamnat la închisoare pe viață după căderea regimului comunist, moment în care a fost abrogată pedeapsa cu moartea pe care ar fi riscat-o. El a părăsit Penitenciarul Giurgiu, ultimul în care a fost încarcerat, în octombrie 2012, după ce a executat 20 de ani din pedepsă și a avut comportament ireproșabil, conform legii, potrivit Adevarul.