Renault prezintă noua generație CLIO. Ce NOUTĂȚI a pregătit constructorul francez

Publicat: 29 01. 2019, 15:33

Despre designul exterior, francezii au spus că urmează principiul „Evoluție și Revoluție”. Acum, înțelegem de ce au spus asta.

Renault Clio face notă discordantă de la tendința de creștere în dimensiuni la lansarea noilor generații, informează Automarket.

Mai scurte, dar cu spațiu interior mai mare

Noul Clio are o lungime de 4.048 mm, cu 14 mm mai mic decât precedenta generație, în timp ce lățimea este de 1.798 mm. De asemenea, înălțimea a fost micșorată cu până la 30 mm, ajungând la 1.440 mm, pentru a oferi o aerodinamică mai bună.

Farurile LED sunt disponibile pe toate nivelurile de echipare și beneficiază de semnătură în litera formei C, la fel ca stopurile, așa cum se întâmplă cu toate noile lansări ale francezilor.

Pentru prima oară, noua generație Clio este disponibil cu deflectoare de aer pe arcurile roților din față cu scopul de a îmbunătăți aerodinamica. De asemenea, părțile laterale au primit o serie de retușuri pentru a oferi un design mai modern.

Clio propune o planșă de bord complet schimbată. Tabloul de bord este acum format dintr-un display TFT de 7 inch sau 10 inch, în funcție de nivelul de echipare.

Cert este că toate versiunile vor avea un astfel de tablou de bord, noul model abandonând ceasurile analog. Versiunile cu display de 10 inch vor putea afișa și harta sistemului de navigație.

Volanul noului model este mai elegant și include un airbag mai compact, astfel că vizibilitatea a fost îmbunătățită.

O altă noutate a noului model Clio este sistemul audio premium Bose care a fost integrat mai bine. Asta a permis o creștere a volumului portbagajului cu 26 de litri, la 391 de litri. Compania franceză susține că Clio are acum cel mai generos portbagaj din segment.

Foto: Captură/ Hepta