Republica Moldova și Turcia au încheiat un parteneriat strategic

Publicat: 19 12. 2013, 07:56
Actualizat: 04 11. 2019, 12:24

Președintele R.Moldova Nicolae Timofti a discutat miercuri, în cadrul unei întrevederi cu omologul său turc Abdullah Gul, despre extinderea relațiilor de colaborare dintre cele două state, relatează joi cotidianul turc de limbă engleză Hürriyet Daily News.

Cei doi șefi de stat au discutat, de asemenea, despre necesitatea elaborării unei declarații comune privind stabilirea unui parteneriat strategic între Turcia și R.Moldova.

„Am convenit să finalizăm discuțiile privind formarea unui parteneriat strategic”, a declarat Gül în cadrul unei conferințe de presă.

Volumul schimburilor comerciale bilaterale, evaluat în prezent la suma de 500 de milioane de dolari ar putea să fie dublat, în urma semnării Acordului de Liber Schimb, a declarat președintele Turciei.

Gul a salutat progresele înregistrate de Republica Moldova în calea spre integrarea europeană, informează Publika.md.
Timofti și Gul au salutat semnarea Acordului privind eliminarea reciprocă a vizelor, document ratificat de Parlamentul Republicii Moldova și care urmează să fie discutat de deputații turci.

De asemenea, Timofti a avut o întrevedere cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Cemil Çiçek, dar și cu premierul turc, Recep Tayyip ErdoÄŸan.

Anna Primac, anna.primac@mediafax.ro