REȚETE DE PAȘTE. Ce dulciuri să pregătești de PAȘTE: fursecuri cu ciocolată, colac împletit și prăjitură de PAȘTE

Publicat: 17 04. 2014, 08:53
Actualizat: 29 07. 2014, 18:33

REȚETE DE PAȘTE – După mai multe săptămâni de post, de PAȘTE ne putem delecta cu toate bunătățurile: CIORBĂ DE MIEL, FRIPTURĂ DE MIEL, DROB DE MIEL, dar și PRĂJITURI DE PAȘTE. Iată mai jos cele mai ușoare și inspirate REȚETE DE PAȘTEpentru prăjituri:

REȚETE DE PAȘTE– Fursecuri cu ciocolată sub forma de iepurași

Timp de pregatire pentru această REȚETĂ DE PAȘTE: 20 de minute

Timp de preparare pentru această REȚETĂ DE PAȘTE: 30 de minute

Ingrediente pentru REȚETA DE PAȘTE pentru fursecuri cu ciocolata:

– 250 g ciocolata neagra de menaj
– 150 g de unt
– 150 de g de zahar
– 200 g faina alba
– 2 oua
– 2 fiole esenta de vanilie
– 30 de g cacao neagra
– 1 varf de cutit de drojdie uscata
– 70 g zahar pudra
– un praf de sare

Cum se prepara fursecurile cu ciocolata: Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa maruntesti ciocolata si sa o topesti la foc mic, intr-o cratita, impreuna cu untul. Amesteca bine. Cand s-a topit bine, ia vasul de pe foc, adauga zaharul si continua sa amesteci cateva minute, pana se dizolva. Adauga ouale si esentele de vanilie. Intr-un bol amesteca faina, cacaua, drojdia si praful de sare. Adauga amestecul peste compozitia de ciocolata si omogenizeaza. Incalzeste cuptorul la 160 °C. Ia o tava si pune o hartie de copt. Unge-o cu unt si tapeteaza cu faina. Framanta bine compozitia si intinde-o cu un sucitor. Formeaza o foaie groasa de 0,5 mm. Ia formele cu iepurasi si taie compozitia. Asaza-le cu grija in tava, pastrand o mica distanta intre ele, de 2-3 cm. Coace fursecurile cu ciocolata timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand inncep sa prinda o crusta rumena. Scoate-le din cuptor si da-le prin zaharul pudra, cat timp sunt calde. (Sursa reteta Yahoo.ro)

REȚETE DE PAȘTE– Prajitură pentru Paște cu cremă de iaurt și pișcoturi

Timp de pregatire pentru REȚETA DE PAȘTE: 35 de minute

Timp de preparare pentru REȚETA DE PAȘTE: 45 de minute

Ingrediente pentru REȚETA DE PAȘTE pentru cupele crema de iaurt si piscoturi:

– 1 pachet piscoturi savoiardi
– 300 g iaurt slab
– 300 g frisca pregatita acasa sau din comert
– 350 g capsune
– 2 linguri de zahar

Mod de preparare: Curata capsunile de codite si spala-le bine. Pune-le in blender impreuna cu zaharul si mixeaza pana obtii o crema. Taie piscoturile in bucatele mici. Amesteca iaurtul cu zaharul vanilat si adauga si frisca si omogenizeaza. Inmoaie piscoturile in crema de capsuni si aseaza-le in cupe, alternand cu straturi de piscoturi si compozitia de iaurt si frisca. Dupa ce ai terminat de pregatit cupele, baga-le la frigider. Pentru a da savoare desertului poti pune si bucati mici de capsuni printre piscoturi. De asemenea, poti inlocui capsunile cu orice tip de fructe (ananas, fructe de padure, piersici, affine sau kiwi). Aceste ingrediente sunt necesare pentru patru portii, fiecare avand 362 de calorii. (Sursa reteta Yahoo.ro)

REȚETE DE PAȘTE– Colac împletit

Ingrediente pentru REȚETA DE PAȘTE:

500 g faina
25 g drojdie
140 g zahar
250 ml lapte
50 g unt topit
50 ml ulei
2 galbenusuri
1 lingurita esenta vanilie
alte arome (coaja rasa de lamaie/portocala)
susan pentru decor

Mod de preparare pentru REȚETE DE PAȘTE: Colacul impletit se prepara precum cozonacul: se cerne faina,  galbenusurile se mixeaza bine si se pun in gropita facuta cu mana in faina. Laptele se incalzeste si se adauga zaharul. Nu il fierbeti ci doar il incalziti. Puneti drojdia intr-un bol, o sfaramati cu furculita si o frecati cu putin zahar si lapte cald. Acoperiti maiaua cu faina si cand aceasta crapa inseamna ca este gata pentru a fi transferata in bolul mare cu faina. Turnati incet si laptele cald, esenta de vanilie si restul de arome si incepeti sa amestecati cu o lingura de lemn. Pe masura ce veti amesteca, aluatul va deveni mai tare ceea ce inseamna ca trebuie sa incepeti framantatul. Turnati-va grasime in palme (unt topit amestecat cu ulei) si incepeti sa framantati cu putere, pana ce terminati toata grasimea si pana ce aluatul e pufos. Il lasati aproximativ 45 de minute la crescut dupa care il impartiti in doua parti egale. Urmeaza sa ii dam forma. Presarati faina pe suprafata de lucru si rulati fiecare bucata de aluat, pana ce obtineti lungimea si grosimea care sa va permita sa faceti impletitura. Luati cele doua parti de aluat si impletiti-le. Pregatiti o forma rotunda pentru copt pe care o imbracati cu hartie speciala. Pentru a obtine un colac perfect secretul este sa puneti in mijlocul formei un alt vas rotund dar mai mic,  pe care sa il puteti pune la cuptor. Asezati colacul in forma, in jurul celuilalt vas. Astfel, colacul va creste rotund si uniform si veti putea plasa ouale rosii in interiorul colacului. Inainte de a pune colacul in cuptor il mai lasati la crescut 20 de minute. Il ungeti cu galbenus de ou si presarati susanul deasupra. Il coaceti timp de 40 de minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Aveti grija cand il scoateti din forma. Cel mai bine ar fi sa treceti lama unui cutit de jur imprejurul vasului din mijloc.Cand e caldut il puteti scoate din forma dar va sfatuim sa puneti ouale in interiorul colacului chiar inainte de a pregati masa de Paste. (Sursa reteta Yahoo.ro)