REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Ponta sau Iohannis? Cu cine au votat cei 7 alegători din Coreea de Nord

Publicat: 06 11. 2014, 12:02

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cele mai multe voturi au fost obținute în Coreea de Nord de Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la prezidențiale. Prezența la vot a fost foarte scăzută în Coreea de Nord unde au votat probabil doar reprezentanții ambasadei și unde rezultatele finale au fost următoarele: Ponta – 3 voturi; Iohannis – 2 voturi; Macovei – 2 voturi

Klaus Iohannis, candidatul ACL, a obținut aici două voturi. Tot două voturi a primit și candidatul independent Monica Macovei.

Nouă români au votat în Coreea de Nord. Niciun vot nu a fost declarat nul.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 în Coreea de Nord:

Kelemen Hunor – 0 voturi

Klaus Iohannis – 2 voturi

Dan Diaconescu – 0 voturi

Victor Ponta – 3 voturi

William Brânză – 1 vot

Elena Udrea – 0 voturi

Mircea Amariței – 0 voturi

Teodor Meleșcanu – 1 vot

Gheorghe Funar – 0 voturi

Zsolt Szilagyi – 0 voturi

Monica Macovei – 2 voturi

Constantin Rotaru – 0 voturi

Călin Popescu Tăriceanu – 0 voturi

Corneliu Vadim Tudor – 0 voturi

Coreea de Nord este o republică socialistă condusă, din 1948, de Partidul Muncii. Conducătorul suprem al statului este Kim Jong-un. Acesta a preluat funcția de lider în fruntea statului nord-corean de la tatăl său Kim Jong-il, care a condus Republica Populară Democrată Coreeană între anii 1994-2011.

Rezultatele alegerilor prezidențiale venite din diaspora îl arată câștigător în primul tur pe Klaus Iohannis (45,83%). Acesta este urmat de Victor Ponta, cu 15,79% din voturi, și de Monica Macovei, cu 15,09% din voturi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În România, Victor Ponta și-a adjudecat, după primul tur al alegerilor prezidențiale, 40,33% dintre voturi, în principal din Moldova și Muntenia, în timp ce Klaus Iohannis a luat 30,37% dintre voturi, în principal din zona Ardealului.