REZULTATE BACALAUREAT 2012. La liceul Gheorghe Asachi din Capitală numărul celor promovați a crescut de șapte ori față de 2011: 14 elevi au luat BAC-ul

Publicat: 09 07. 2012, 10:51

La scurt timp după afișarea REZULTATELOR de la BACALAUREAT 2012, absolvenții de la Grupul Școlar Industrial „Gheorghe Asachi” au început să-și planifice sesiunea din toamnă. În fața listelor, elevii întorceau problema pe toate părțile: la ce materii merită să mai încerce o dată și ce combinație de probe le poate aduce șasele salvatoare.

„Eu trebuie să mai dau la toate. N-am cum altfel. Tu poți să dai numai la română și la fizică. Iei notă mai mare la română și 5 la fizică și treci. E mai simplu să înveți de 7 la română”, îi spune un tânăr înalt, șaten colegei sale de clasă. Ea îl ascultă cu ochii ațintiți asupra listelor. „Măcar de-un 5 să învăț la fizică”, îi răspunde absent în timp ce flutură un evantai colorat.

Dintre cei 274 de elevi înscriși pe liste, doar 14 au luat reușit să obțină o medie mai mare de 6. Rezultă o rată de promovare de 5,1%, net superioară celei din anul precedent când doar doi elevi din 249 reușiseră să ia bacul. Pe listele finale, ei au fost subliniați cu marcăr roz pe liste, pentru a se găsi mai ușor.

Cu toate că anul acesta numărul celor care au „Reușit” este mai mare, pe listele liceului bucureștean predomină etichetele „Respins” sau „Neprezentat”.

„De la noi din clasă a trecut doar Mihai”, îi spune un alt tânăr portarului care a venit și el să dezbată rezultatele „dezastruoase” de la bac. „Eh, nu mai fii supărat. Du-te ia o bere. Lasă că e băiat bun, merita să treacă”, îl consolează portarul. „Eh! N-am cum să fiu supărat! Dacă ar fi luat pe bune m-aș fi supărat. Ce mă, a luat Mihai și eu n-am fost în stare? Da așa că știu cum l-a luat n-am cum să fiu supărat”, îi răspunde tânărul.

Curtea liceului „Gheorghe Asachi” se golește la ora prânzului. În jurul listelor rămân doar cinci-șase absolvenți care, deși par a se fi împăcat cu notele mici luate anul acesta, se consolează numărându-i pe puținii care au luat bacul sau pe cei care au picat cu note mai mici decât ei. Ceva mai târziu, își fac apariția și câțiva părinți. Tăcuți, studiază listele. „Ce-i învață oare pe copiii ăștia?”, întreabă unul dintre ei, după care grupul părăsește incinta grupului școlar.

În Capitală, rata de promovare după afișarea primelor REZULTATE ale BACALAUREATULUI este de 39%. Absolvenții nemulțumiți pot depune contestații luni, 9 iulie, între orele 8 și 12. Marți și miercuri vor fi soluționate contestațiile, urmând ca joi, 13 iulie, să se afișeze rezultatele finale.

Portalul EDU.RO publică REZULTATELE FINALE ale EXAMENULUI de BACALAUREAT.