Robert, un copil de doar 5 ani, suferă de o boală genetică foarte rară, iar părinții au ajuns la disperare. Băiețelul nu merge, nu vorbește și mănâncă doar lapte

Publicat: 28 12. 2022, 19:04

Pe când avea doar trei luni, Robert Mihai, un băiețel care a împlinit recent 5 ani, a rămas fără vedere. Copilul suferă de o boală grava, iar părinții au ajuns la disperare. Acesta nu poate nici să meargă, nici să vorbească.

„În urma multor investigații, am descoperit ca suferă de o boala genetica foarte rara, el fiind al doilea caz diagnosticat la noi în țară. Boala se numește Norrie Disease. Pe lângă faptul ca l-a lăsat complet fără vedere, a venit la pachet și cu un retard psihomotor și tulburări din spectru autist. La 5 ani, el încă nu merge, nu vorbește și nu mănâncă altceva în afara de lapte”, a povestit Andreea Boromiza, mama copilului.

Robert a fost operat de mai multe ori

Micuțul a fost operat de mai multe ori. Inițiat, Robert a fost dus la București, unde a fost operat de patru ori, însă fără niciun succes. Pe când avea 8 luni, băiatul a fost dus în Turcia, unde, în mijlocul operației, i-au secționat o artera în ochiul stâng, producandu-i hemoragie.

„După lungi căutări și încercări, în 2019 a fost acceptat în Rusia, pentru tratament cu celule regenerative, dar și pentru intervenții chirurgicale de reconstrucție a pupilelor. În urma operațiilor de la București, unde i s-au pus cristalini artificiali, pupilele lui au concrescut în interiorul acestora. Am reușit pana acum sa ajungem de 3 ori în Rusia. De 2 ori în 2019, apoi din cauza pandemiei nu s-a mai putut, iar anul acesta în ianuarie am mers din nou. În urma intervențiilor făcute pana acum, Robert percepe lumina și umbre cu ochiul drept. Ar fi trebuit sa mergem din 6 în 6 luni. În luna iunie eram din nou programați pentru operații, însă eu am descoperit un cancer de col uterin în faza incipienta și în iulie am trecut printr-o operație. Nu pot spune ca sunt bine acum”, a mai spus mama copilului.

Robert are nevoie de o altă operație și de tratament, însă pentru asta e nevoie de 17 mii de euro, banii pe care familia nu îi are.

Dacă doriți să îl ajutați pe băiețel, puteți să faceți donații în următoarele conturi:

Titular: Boromiza Robert Mihai

RO91INGB0000999908195676- ron

RO96INGB0000999907938342- euro

Pay-Pal: boromiza.andreea@gmail.com