Român dat în urmărire internațională arestat în Costa Rica

Publicat: 16 06. 2018, 18:57
Actualizat: 25 03. 2019, 19:53

Autoritățile din Costa Rica au arestat un român căutat internațional după ce fusese condamnat definitiv pentru infracțiunea de omor. România a solicitat EXTRĂDAREA lui, au declarat pentru Mediafax, surse judiciare. Bărbatul fusese localizat în Costa Rica în luna ianuarie, iar autoritățile din România au fost informate vineri că a fost arestat. El era căutat după ce, în septembrie 1996, împreună cu tatăl său, a bătut un bărbat pe care l-au dus apoi la Poliție și de acolo, la spital, dar victima a murit în brațele medicilor.

El a fost dat în urmărire națională în octombrie 2002, apoi în urmărire internațională în aprilie 2003 și, în ianuarie 2018, a fost localizat în Costa Rica. Autoritățile române au transmis informări către instanțe și Ministerul Justiției, pentru întocmirea documentelor necesare extrădării.

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea și fostul procuror șef al DIICOT Alina Bica au ales Costa Rica pentru a scăpa de consecințele unor procese de corupție în derulare la București.

Foto: Elena Udrea / Facebook