Român dat în urmărire internațională, prins în Spania

Publicat: 06 10. 2021, 15:56

This browser does not support the video element.

Un român de 35 de ani, dat în urmărire intrenațională după ce fusese condamnat pentru tentativă de omor, a fost prins cu ajutorul autorităților din Spania.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Investigaţii Criminale, în cooperare cu ataşaţii de afaceri interne ai României şi Spaniei, au depistat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, urmărit internaţional pentru tentativă de omor.

Bărbatul a primit o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizie dată de Tribunalul Bucureşti.

În urma investigaţiilor desfăşurate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei s-a stabilit că bărbatul, urmărit internaţional, împotriva căruia Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, se sustrage executării pedepsei şi s-ar ascunde pe teritoriul Spaniei, folosind documente false.

Expoatând cu operativitate o informație, ieri, bărbatul a fost depistat într-un oraș din Spania, iar în momentul legitimării acesta a prezentat o carte de identitate românească falsă.

În prezent, bărbatul se află în custodia Poliției Spaniole, urmând a fi efectuate activitățile procedurale în vederea extrădării acestuia.