Româncă din Pitești, viceprimar la Viena: Am luat-o de la zero. Integrarea a fost grea, dar nu imposibilă!

Publicat: 03 01. 2021, 18:22
Actualizat: 03 01. 2021, 18:23
Româncă din Pitești, viceprimar la Viena: Am luat-o de la zero. Integrarea a fost grea, dar nu imposibilă! / Sursă FOTO: Facebook

Ramona Miletic, originară din Pitești, România, în vârstă de 38 de ani, ocupă funcția de viceprimar al Districtului 11 din Viena.

Românca, plecată din țara natală în urmă cu 13 ani, a reușit să ocupe o funcție importantă din aparatul administrativ al orașului. Ramona Miletic a povestit într-un interviu pentru Antena 3 cum a reușit să obțină o astfel de funcție.

Ramona Miletic, viceprimar la Viena: „Nu credeam că e adevărat ceea ce se întâmplă”

„Este o funcţie care mă onorează şi îmi aduce de responsabilitate. Sunt viceprimar pentru peste 100.000 de mii de oameni”, a declarat aceasta.

În urmă cu 13 ani, românca lucra în țara natală la ofirmă de construcții unde avea să își cunoască viitorul soț, un cetățean asutriac. Ulterior, a plecat cu acesta în Austria unnde s-a înscris în politică în urmă cu 8 ani.

„Am luat-o de la zero, în România am învăţat doar engleza şi rusă, aici am fost nevoită să învăţ şi limba germană, a fost foarte greu, partea asta de integrare, dar nu imposibil”, mărturisit româna.

Ce planuri are românca pentru Viena

„Un concept de trafic în Simmering e pe primul plan, planul doi – un centru de sănătate publică accesibil persoanelor, iar punctul 3 – cultura ar fi importantă pentru mine”, a declarat Ramona Miletic pentru sursa citată.

Aceasta a povestit și ce a simți în ziua în care a aflat că a obținut funcția de viceprimar al Districtului 11.

„Să fiu sinceră, m-am simţit mândră că am reuşit şi vreo două zile nu mi-a venit să cred… nu credeam că e adevărat ceea ce se întâmplă şi că eu sunt şi nu altcineva”, a mărturisit românca.

De asemenea, aceasta a vorbit și despre politicienii din Viena și cum diferă ei de cei din România.

„Noi mergem cu metroul, cu tramvaiul, cu bicicleta la muncă. Suntem de întâlnit pe stradă. Oamenii intră în contact cu noi la orice oră, nu numai pe telefon sau e-mail, pur şi simplu oricând”, a mai spus Ramona Miletic.