Românca Roxana Năstrușnicu vrea să reprezinte Indonezia la competițiile de lupte

Publicat: 24 06. 2015, 18:09
Actualizat: 04 08. 2015, 13:55

„Vreau să reprezint cu mândrie Indonezia în lumea luptelor. Indonezia are un mare potențial în acest sport și vreau să văd ceva bun ieșind de aici”, a declarat Năstrușnicu, publicației citate.

Românca se numește acum Rahma Sovia, fiind căsătorită cu un luptător indonezian, Indra Satria Prakarsa. Cei doi locuiesc din 2013 la Banjarmasin, în sudul Insulei Borneo.

Năstrușnicu a fost însoțită de soțul ei și de ministrul Tineretului și Sportului din Indonezia în fața comisiei de acordare a cetățeniei. „Cu plusul pe care ea îl aduce sportului din Indonezia, sperăm că vom putea vedea în viitor rezultate mai bune ale țării noastre pe plan internațional”, le-a declarat ministrul Imam Nahrowi membrilor comisiei, care vor lua, joi, o decizie cu privire la acordarea cetățeniei indoneziene sportivei române.

Indonezia speră ca Năstrușnicu să participe la Jocurile Asiei de Sud-est din 2017.

Originară din Reșița, Roxana Năstrușnicu a câștigat medalia de argint la categoria 55 de kilograme, la Campionatele Europene de lupte pentru cadeți de la Tirana, din 2005. Ea a ocupat locul 7 la categoria 67 de kilograme, la CE de la Belgrad din 2012.