România a semnat cu Ucraina un acord privind transporturilor militare

Publicat: 21 04. 2016, 17:46

Noul guvern de la Kiev reprezintă o nouă șansă pentru accelerarea reformelor interne și stabilizarea Ucrainei, a spus premierul Dacian Cioloș, în timpul dejunului de lucru pe care l-a avut, joi, cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, aflat în vizită oficială în România.

„În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale, situația politică și de securitate a Ucrainei, precum și relația acesteia cu Uniunea Europeană. Premierul român a arătat că formarea noului guvern de la Kiev reprezintă o nouă șansă pentru accelerarea reformelor interne și stabilizarea statului vecin. Totodată, premierul Dacian Cioloș l-a asigurat pe președintele Poroșenko de sprijinul României, bilateral și la nivel european, în planul reformelor și al implementării angajamentelor europene”, informează Guvernul, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, președintele Poroșenko a prezentat situația din Ucraina și a dat asigurări privind angajamentul noului guvern de la Kiev de a lua măsurile necesare pentru stabilizarea situației politice și pentru continuarea reformelor.

„În acest sens, (președintele Ucrainei-n.r.) a informat cu privire la principalele măsuri care urmează a fi luate în viitorul imediat și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România”, se spune în comunicat.