România ar putea adopta euro înainte de 2014, dacă lucrurile merg bine – Isărescu

Publicat: 15 02. 2012, 09:33
Actualizat: 26 07. 2012, 17:33
"Am prezentat la Bruxelles acest program (de adoptare a monedei europene - n.r.), cu posibilitatea că, dacă lucrurile merg bine, să fim mai ambițioși", a afirmat Isărescu la un seminar pe teme financiar-bancare.

"Am prezentat la Bruxelles acest program (de adoptare a monedei europene – n.r.), cu posibilitatea că, dacă lucrurile merg bine, să fim mai ambițioși", a afirmat Isărescu la un seminar pe teme financiar-bancare.

El arătat că trebuie finalizate reformele structurale, precum cele în domeniul pensiilor și sănătății și trebuie construită infrastructura.

Potrivit guvernatorului, deficitul bugetar și deficitul de cont curent reprezintă unele dintre cele importante probleme cu care se confruntă România în procesul de aderare la zona euro.

"Deficitul de cont curent reprezintă o problemă majoră. De la un anumit punct, trebuie să apăsăm mai mult pe creșterea productivității decât pe salarii", a afirmat Isărescu.

Guvernatorul a arătat că problema dezechilibrului extern trebuie să fie rezolvată prin creșterea de productivitate.

"În ceea ce privește deficitul extern, avem și aspecte pozitive. Aproape în totalitate în ultimii ani deficitul a fost acoperit prin investiții străine directe. România a fost descoperită și, așa cum stau lucrurile, investițiile vor continua și în viitor", a spus Isărescu. (Mediafax)