România, codașă la capitolul mișcare zilnică. Românii se situează sub media globală în ceea ce privește numărul de pași făcuți în fiecare zi

Publicat: 23 08. 2017, 08:08

Locuitorii din Hong Kong ocupă prima treaptă a podiumului, cu o medie de 6.880 de pași pe zi, echivalentul unei distanțe de 6 kilometri. La polul opus se situează indonezienii, cu o medie de doar 3.513 pași, potrivit calculelor celor de la Universitatea Stanford. 

România ocupă poziția a 32-a din cele 46 de țări incluse în studiu, numărul mediu de pași făcuți de un român în fiecare zi fiind sub media globală, adică 4.759 pași, față de 4.961 cât este media globală. 

Această cercetare este cea mai complexă dintre toate cele făcute până în prezent pe acest subiect. 

În medie, un om merge 4 kilometri pe zi, maximul distanței parcurse zilnic fiind de 6 kilometri, atins de locuitorii din Taiwan. Topul 3 al celor mai active țări este completat de China (6.189 pași) și Ucraina (6.107 pași). 

Cercetătorii susțin că aceste date pot fi extrem de folositoare având în vedere creșterea incidenței obezității la nivel mondial și pot constitui un punct de plecare în lupta impotriva acestei maladii a secolului. Obezitatea este o problemă majoră și în România, unde peste 1,5 milioane de români sunt supraponderali sau obezi. Totodată, 3 din 10 copii se confruntă cu probleme legate de greutate.