România, condamnată la CEDO în cazul fostului deputat Mihail Boldea. Motivul: condițiile proaste de detenție

Publicat: 18 06. 2015, 17:39

România a fost condamnată la CEDO pentru condițiile din penitenciare în nu mai puțin de 20 de dosare, printre care și cel al fostului deputat Mihail Boldea. Cuantumul total al despăgubirilor acordate este de aproape 170.000 de euro, fostul parlamentar revenindu-i 4.200 de euro daune morale. Decizia a fost luată joi și poate fi consultată aici.

Mihail Boldea a reclamat România la CEDO în 2012, pentru condițiile proaste din Penitenciarul Galați și arestul Poliției din Galați. Este vorba de suprapopularea celulei de detenție în anumite perioade, accesul insuficient la mișcare în curte, toalete neseparate de restul celulei, lipsa ventilației, a luminii naturale și condițiile precare de igienă.

Mihai Boldea a fost eliberat în noiembrie 2013 din Penitenciarul Galați, unde a fost pusă în executare măsura arestului preventiv, în martie 2012.

 Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârșitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galați, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.